Olog-Hai  litter/kullen

                                        Här kommer ni att kunna följa Olog-Hai Kullen. Olog-Hai kallas även                                               Bergstroll och är de största och starkaste trollen!

Stamtavla , Foton & vikter längre ner på sidan!

  Zolo & Quinni

Dizeros A Smashing Scoop            inavelsgrad 0,3%           Fairytroll's Zorak Zoran

 

                        Hd AA Ad Ua öga ua Mh gk                                                     Hd AA Ad ua öga ua Mh gk

                         more picture at Quinni                                                                 more picture at Zolo

2008-03-21 Nu är de små godingarna 9 veckor imorgon och de flesta har flyttat till sina nya familjer. Choklad flyttar på måndag eftersom familjen skulle resa bort över påsk, och vinröd är kvar och förgyller vår tillvaro ett tag till. Han skulle flyttat idag men den nya familjens gamla hund var sjuk så det valde att avstå i sista stund. Skönt för gamlingen att slippa en liten odåga=), det gör mig inget att han är kvar ett tag, det är rysligt tomt efter dem och jag har fällt en och annan tår när de åkt. Detta var något alldeles speciellt för oss och vi kommer aldrig glömma det heller. Har börjat städa ut efter dem, det syns ju när man haft valpar hemma. Valparna lever ju som familjemedlemmar och det sätter sina spår, jag lovar=) Vårens snö har fallit och de har rusat runt i den , tänk att det måste vara medfött att älska allt som är blött=). Jag kommer att sätta ut foton på den vinröda valpen för att se om vi lyckas hitta ett bra hem till honom innan han blir alltför stor=).

Namnen på valparna i Olog-Hai -kullen kommer att bli:

Fairytroll's Olog-Hai Nirmajarni

Fairytroll's Olog-Hai Rokilor

Fairytroll's Olog-Hai Rontisili

Fairytroll's Olog-Hai Langiriko

Fairytroll's Olog-Hai Lalipang

Fairytroll's Olog-Hai Kantanjal

2008-03-08 En dag som varit full av folk från morgon till kväll...Allt från gamla valpköpare till blivande till dessa små och till nästa kull och åtsidosatta Vänner  till familjen. Imorgon är också en dag full med folk=), valparna är helt slut ikväll av alla nya människor och alla goa barn dom fått pussa på. dagens bilder är därmed inte så fulla med bus utan mer åt det trötta hållet, men oh så söta dom är mina bebisar.

       Röd hane                Vinröd                    Grön                    Choklad                      Blå                           Vit

Kantanjal               Rontisili                 Lalipang              Nirmajarni              Langiriko                   Rokilor

   Tingad!                                                Tingad!                     Tingad!                   Tingad!                Tingad!

           
Ville inte stå på bordet!

2008-02-28 De är nu det är som roligast att ha valpar, dom brottas, morrar och leker för att sedan bara falla in i sömn rakt på stället. Dom har nu varit ute när det är fint väder, lite otäckt i början men de verkar uppskatta det mer och mer. Jag har tagit lite foton på bordet idag, inte alls uppskattat men vi gjorde vårt bästa. Vi tränar ju inte valparna för utställning i valphagen utan där får de vara de bebisar de är, men idag åkte de upp på bordet och Stefan fotade=). Nedan är lite blandade foton från veckan som gått=), en och en bilder sitter i ramen ovanför=).

2008-02-21 Nu har dom små liven flyttat ut från vårat sovrum och istället flyttat in i valprummet, de små knattarna Abby & Troll har nu lämnat Sverige och valprummet så att dessa fick ta över. De trivs bra i den stora hagen. De ser så ljuvliga ut med sina svarta huvuden. Här kommer lite bilder på dem och lilla Linnea som hälsade på de små. Får ju passa på när det kommer småbarn så att de blir vana vid det också=).

 

2008-02-17 Dom äter och dom växer och blir bara sötare och sötare. Imorse när jag bytte rent i valplådan fick de små vara ute på balkongen så länge, jätteläskigt! , solen skiner och det är 6 grader varmt. De brottas och leker precis så som 4 veckors valpar gör, de är stabila på benen så allt som saknas är en vecka i tillväxt. Men vad är en vecka nu=), passade på att byta band idag och de har blivit avmaskade igen.

2008-02-15 Det går allt vildare till ibland de små trollen och de börjar nu synas vad det skall bli av dem. Måste nog säga att det ser riktigt bra ut. Dom har härliga huvuden allihop med en jättefin mask. Vilka grabbar=)=).  Har tagit lite bilder på dem och jag vill varna för att de just ätit med heeeela huvudet=)=)=), dom var nybadade innan=).

           Blå               Choklad               Grön                   Röd                  Vinröd             Vit fd. Lime

2008-02-13 Det har lagt sig ett lugn i huset vilket ger tid till att ta tag i allt det som fått vänta när det rådit kaos. Valparna växer och mår prima, de äter inte längre på flaska vilket ger oss en större frihet. Quinni är nu helt återställd och hennes medicin var slut i söndags. Hon är pigg och glad och helt sitt gamla jag igen. Uppdatering har fått stå åt sidan ett par dagar men vi är snart ikapp igen.

2008-02-09 Vilken underbar det varit idag. Solen har strålat hela dagen. De stora fick 2 timmar i skogen och därefter fick knattarna likaså. Det är storstädat i huset och vi har ätit rotmos & fläsklägg! Jag måste säga att knytterna är väldigt lugna, de skriker bara när de är hungriga. Inatt har de sovit hela natten efter att de åt sista målet 22.00 och vaknade inte förrän kl. 06.00. Nu kommer såklart lite bilder också, de fyller ju 3 veckor idag och jag har vägt dem trots att förra vikten togs på söndagen. Nu är det dax att komma ikapp sig=)=). Titta och njut!

2008-02-07 Äntligen är arbetsveckan slut och man bara kan ägna sig åt hundar och bebisar. Sitter här medans sofforna är upptagna av 4 leonberger och 1 man, det är hockey på tv och min man och hans 4 supportrar följer ihärdigt med. Dessa supportrar råkar vara Quinni, Zolo ,Gnista & Yaya. Ingen plats där till mig=)...Finns inte mycket att säga om valparna än att dom är......................underbara! Självklart kommer dit lite bilder idag också=)=).

2008-02-06 Nu börjar det bli små hundar i lådan, dom springer omkring, inte så stadigt utan snarare som små fyllehundar=), det är vingligt men fram kommer dom. Dom har morrat och börjar så smått att göra tappra försök att leka med varandra. Idag har jag arbetat hela dagen och Stefan har varit hemmapappa. Det är riktigt mysigt att sitta i lådan och mata dom. Imorse kl. 04.00 vaknade jag då satt Stefan på sängkanten med valp och flaska, gulligt!, han hade tänkt att jag skulle få sova lite extra för att jag skulle till jobbet. Men jag gick upp och hjälpte till, det är ju så ljuvligt att mata, gosa och dofta på de små liven. Lite nya bilder kommer här, E dom inte underbara?

     Choklad                 Blå                    Grön              Vit fd. Lime           Vinröd                  Röd

2008-02-04 Det funkar fortfarande, det är riktiga små matvrak på gränsen till gamar i har i lådan. Jag och Stefan kan sitta på sängkanten och bara studera de små liven och beundra deras styrka och vilja. De är bedårande fina! Dom äter välling och även uppblött foder ihopgeggat, det går bättre än väntat! Jag har jobbat några timmar idag och Stefan har passat bebisarna. Det är faktiskt givande att få vara med dem så mycket. Dom är idag 16 dagar gamla och jag måste yta halsband på dem ikväll. de växer ju ur dom. Tyvärr kommer den limegröna få byta färg eftersom den färgen givetvis var slut i affären. Tvättmaskinen går på högvarv  eftersom tumlaren är trasig så ser hemmet ut som en tvättcentral men det är ett trevligt problem så länge det är rena plädar=). Vi har ju valparna i vårat sovrum nån vecka till innan de får flytta in i valparnas lekrum=). Det har hänt så mycket tråkigt nu men även så mycket gott och jag är så evigt tacksam att jag fått uppleva det. I all sorg kan man känna en stor glädje över de mail och samtal som strömmar in av 100% stöd från människor jag aldrig trott skulle ringa/maila. Det bara värmer och känns underbart!, jag skall aldrig glömma denna tiden vare sig då det gäller sorgen eller glädjen men jag hoppas innerligt att ingen annan behöver uppleva det vi fått göra dessa veckor. Sorgen kommer jag lägga bakom mig i facket bland erfarenheterna, glädjen över er allas bry där ute kommer jag bära med mig i hjärtat i framtiden! Imorgon skall vi in och ta bort dränaget på Quinni och på söndag är pencillinet slut! ack för att denna dagen flutit på.

 

Söndag kväll: Valparna har gått upp 70 gram sedan igår=), det är ju lysande!!

2008-02-03   Det funkar!!!!, helt underbart att det fungerar. Jag har satt in lite bilder nedanför på de små trollen, dom äter och är nöjda. Åh va dom är fina, alldeles röda och med en helsvart mask. Jag har satt in lite bilder nedan på Frida när hon injicerar Quinni efter att vetrerinären varit här och lärt henne ( natten då vi lämnade de små till Sanna), fick även med en bild på Jussi som mölade i sig en alladin-ask som tack för att han hämtade tidningar och körde dem hem till mig. Quinni har kläder och hos veterinären i torsdags så fick hon en fin tröja med texten "under läkning" på ryggen , Häftigt! Jag måste säga att det känns riktigt bra att ha dem hemma igen, nu skall jag förbereda nästa mål och emellan dess så har jag hunnit städa,tvätta,äta och titta på de små. Stefan tog med alla de stora till skogen imorse igen men idag fick även Quinni åka med, gissa om det var uppskattat!?

Födelsetid     kön    Färg nyfödd     vikt  Vikt 1 v  vikt 2 v  vikt 3 v  vikt 4 v  vikt 5 v  vikt 6 v   vikt 7 v
14.30 hane grön 500 gram   910 gram 1300 g 2400 g      
18.15 hane Choklad 450 gram   820 gram 1610 g 2570 g      
18.50 hane Marin 500 gram   925 gram 1600 g 2600 g      
20.28 hane  Lime/ Vit 480 gram     1050gram 1710 g 2500 g      
21.50 hane vinröd 400 gram   1005gram 1620 g 2550 g      
22.35 hane röd 500 gram   900 gram 1550 g 2480 g      

2008-02-02 Idag har vi varit tvungna att plocka hem bebisarna. då förutsättningarna att ha dem kvar hos Molly plötsligt ändrades. Det är såklart jättetråkigt men nu gäller det att göra det bästa av situationen och vi hade inte möjlighet att leva upp till de nya priserna. Quinni är numera iklädd heldragen tröja samt boxertrosor för att helt täcka hennes juver. Hon är glad att ha dem hemma igen och ligger hos dem och pysslar med tvätt och omsorg. Den bruna valpen ligger lite efter när det gäller hullet men han skall nog komma ikapp. Vi har just avlutat matstunden som vi hjälptes åt med och det gick lysande. Underbart! Återigen tack till alla er uppfödare som finns runt mig nu med erat stöd och era häftiga erfarenheter, det är fantastiskt av er att hjälpa mig!

Ps. jag har valt att plocka bort de valpar som inte finns med oss längre från ovanstående kurva, det var så tungt att se den varje dag. Nu fokuserar vi på liv i huset. Ds

2008-01-30 Idag är de små "tandtrollen" 11 dagar gamla, det första ögat och kikat ut på världen. Den blå valpen var först ut med det=). Valparna växer så det knakar och gud vad jag längtar efter dem. Har idag varit hos veterinären med Quinni eftersom hon fick hög feber igen. Nu med helt andra förutsättningar eftersom jag inte behövde ta hänsyn till valparna när det gällde medicin. Quinni har tagit separationen väldigt bra, det är precis som hon vet att dom kommer tillbaka, det kan hon ju såklart inte men det ser ut så. Första natten letade hon lite men sedan har det varit lugnt. Hon saknar dem givetvis men nu är det viktigaste att Trollen får mat och att våran älskade Quinni blir frisk! Jag har fått massor av nya bilder av Sanna, kan ju inte sätta in alla men en del måste jag ju visa er=).

2008-01-29 De 6 valparna fick på veterinärens inrådan hjälp av en amma igår. Inte vilken som helst utan Molly hos Sanna. Jag ringde Amma-centralen och det fanns ingen tik inne för tillfället, det blev att ta till flaska med tillägg vilket är vansinnigt svårt. Quinni drabbades av mastit (juverinflammation) . På kvällen satte maktlösheten in och jag vill ju att alla skall klara sig, båda mamma och valpar. Valparna, de små tandtrollen som dom numera kallas flyttade in i Sannas valplåda för att få dia och växa sig starka. Det är med en stor tår i mitt öga som jag tackar dig Sanna för din insats och ditt stora hjärta för mina bebisar. Så snart trollen börjar äta så skall du komma tillbaka men ingenting går upp emot att de får den viktiga mjölken och omsorgen som bara en tik kan ge. Stort tack för din storhet Sanna!

2008-01-25 Imorgon har det gått en vecka sedan de små trollen föddes och idag har vi 6 grabbar kvar. Eftersom Olog-hai är de starkaste trollen så får vi anta att det bara är de som har överlevt. Inatt har varit en lugn natt med normalt ljud i valplådan. Det har varit skönt! Att ha ett litet liv som ber en hjälpa och man gör allt i sin makt är fruktansvärt. Igår skickade jag iväg på obduktion, måste ju få veta vad det var för att kunna sätta in behandling ifall fler skulle insjukna. Alla dessa får inte gå till spillo så där utan vidare , det vore respektlöst...Skönt också att Quinni äntligen kan få lite ro med sina små och inte utsättas för den stress av plågade valpar, samt den hjälp vi försökt att ge som inte har gjort någon nytta. Jag väntar med fler bilder tills jag vet att det är lugnt här....<nu gläds vi åt de små liven vi har. Återigen tack till alla er som stöttat och handlett mig under dessa dagar, ni har hjälpt mig perhört mycket!

2008-01-23 Ett   par av de värsta dygnen i mitt liv har just passerat med ett faktum att flera valpar dött till en början oförklarligt tills jag igår fick veta att det var navelinflammation, när tiken tuggar av navelsträngen så kan en del tikar bita för långt in och inte lämna stumpen kvar, det fanns en stump kvar men den var kort, sedan har hon slickat och tvättat så att det kommit in bakterier i naveln och orsakat en inflammation i lilla naveln. Jag har varit förtvivlad och gjort allt för att rädda dem, trodde först att det inte fått tillräckligt med mat, lätt att en blir åsidosatt och tappar gnistan ganska fort, det var ju inte alla som dog på en gång.. sen  höjde jag upp värmen, vätskade upp dem men ändå dog dom. Vi har burit och masserat och det resulterade i 4 nätter utan sömn...påfrestande!, igår konstaterade min veterinär som var här och undersökte valparna att det med största sannorlikhet var navelinflammation. Det resulterar i att magen blir spänd, valpen slutar äta och det behöver inte synas på utsidan med det kunde man på flera av mina. de som är kvar verkar krya och starka, jag var lite orolig över den minsta killen men idag har han stabiliserat sig något. Det är första gången vi råkar ut för detta som många gånger är vardagsmat för uppfödare. Vi har haft tur och det är jag tacksam för. Nu har det hänt här och det lär ge mig styrka då det har lagt sig. Quinni är en duktig mamma och jag vill passa på att här tacka alla er som stöttat, tröstat, och handlett mig genom dessa dagar då jag var nära att ge upp flera gånger. Frida,Virre & Linda som burit och masserat valpar i Bh:n, Stefan som suttit i valplådan och masserat Quinnis juver samtidigt som de svaga fått ligga där och bara ta emot. Idag vet vi att det var till ingen nytta men det känns skönt att samtidigt veta att vi gjort allt vi kunnat. Återigen Tack!

 

2008-01-19 Ja, då var det hela klart. De små bergatrollen är födda och de fick sin egen drottning också=). Den första valpen föddes 13.20 och den sista 01.20, exakt 12 timmar efter...Märkligt! 11 hanar och 1 tik det måste betyda något speciellt...vad vet jag inte ännu=)=). Dom ser väldigt fina ut iallafall, de är mörka och jämna förutom den lille killen som kom inatt, han vart ju lite mindre. Dom är alerta och sliter för att få igång mjölken, herre jösses va mjölk det kommer att behövas här. Quinni är lugn och balanserad och tar hand om sina små på ett sätt som jag värderar högt, en riktig mamma=).Stefan har begravt den lilla flickan som föddes död. det var jobbigt när vi fick inse att hon var död. Jag satte min mun mot hennes och sög i mig fostervatten, spottade och sög igen. slungade och masserade men hon var borta. Sorgligt är det iallafall men vi måste ju glädjas åt det gänget vi har nu. De lite mer flickiga färgbanden hade jag sparat till sist men som ni ser så fick grabbarna hålla till godo med dem i sista änden. Skall sätta ut lite bilder senare idag men nu måste hundar och valpar få sitt först=).

2008-01-18 kl. 21.35 är Quinni inte klar ännu, Jag beklagar till alla er som bokat tikvalpar och gratulerar er som bokat hanar, det blir en del att välja på=). Tyvärr var en av valparna dödfödd, det är första gången det inträffar hos oss men nån gång skall väl vara den första också. Det märkas att Quinni trivs här och hon är en superduktig mamma till sina små. Quinni är ju lite tokig i karlar och tänker förmodligen inte vara med och berika världen med kjoltyg=)=)..

2008-01-18 Natten har varit sömnlös, Quinni har bäddat och vankat av och an. Jag skulle vilja hjälpa henne men man kan ju inget göra för =(. Jag uppdaterar så snart jag har nåt att skriva. kl. 16.19 och jag fick precis avlösning=), verkar bli något mansdominerat i valplådan, det är dock fler på väg så till er som bokat tikar  kan väl hålla tummarna för att det kommer fler än den lilla skrikhalsen som har kommit=). Skall se om jag hinner sätta in lite bilder under kvällen men som sagt nu skall jag lösa av kenneldrängen för den pausen blev längre än jag ansökte om=)=)..

2008-01-17 Nu är klockan 18.43 och Quinnis temp är på 37 grader. Det innebär är öppningsskedet är igång och nu är det bara att vänta och be till gud att allt går bra. Jag uppdaterar igen så snart jag har möjlighet!

2008-01-16 Tempen fladdrar lite upp och ner men ligger runt 37.8. Det har varit en något orolig natt med mycket bäddande. Jag hoppas nu att hon går några dagar till åtminstone. Hon går in på dygn 58 och det är lite tidigt men vi skall nog tro att det tar några dagar till, hon förbereder sig väl iallafall=).

2008-01-15 Idag är Quinni på dygn 57, hon är lugn och balanserad och lever just nu sitt egna liv med att stjäla godis som grisöron mm. Sin mat äter hon helst på natten liggandes i valplådan eftersom hon på dagtid hoppas på att få allt annat än torrfoder. Idag skall vi klippa ner hennes byxor så att det blir lättare att hålla rent när bebisarna anländer. Nu skall vi hålla tummarna för att allt går bra men valpningen, det är alltid ett stort orosmoment där allt kan hända..

2008-01-08. Idag är det 14 dagar kvar till dygn 63, jag tror absolut inte att Quinni kommer går så länge, Hon är stor som ett hus och har varit under en tid. Vi kommer givetvis att hålla er underrättade om vad som händer i valplådan som redan står bäddad

.

Quinni 10 dagar före valpningsdax=)

 

S34228/2005 RB
Fairytroll's Zorakzoran

S26048/2002 RB
Gep's Big Bear's Herethereeverywher

S13871/2000 LG
Guldfaxes Euroman Emigrant

S15884/95 RB
Varpelidens Dick Droste

S51048/95 LG
Mathoaka's Doughter Of Cheyenne

S54948/96 RB
Gep's Big Bear's Her Majesty

S12673/95 RB
Remröd's The Christmas Song

S14483/93 RB
Sjö Björnens Yasmin

S45108/2001 RB
Fairytroll's Cherokee

S47575/99 RB
Gep's Big Bear's Mozart

S27635/99 LG
Ussolini v Dreiburgenland

S14483/93 RB
Sjö Björnens Yasmin

S21091/99 RB
Gep's Big Bear's Helter Skelter

S54946/96 RB
Gep's Big Bear's In Comes The Sun

S57556/93 RB
Leonberget,z She's All Mine

 

S34386/2004 LG
Dizeros A Smashing Scoop

S51960/98 RB
Dizeros Going For Gold

S43827/95 RB
Zeldas The Show Must Go On

S15501/90 RB
Zeldas Working Class Herou

S53533/90 RB
Zeldas Mixed Emotions

S52328/95 LG
Dizeros Bumble Bee

S66439/90 LG
Millijor's Ran Man

N42829/91
Bobule's Mumsan

S39788/2000 RB
Lejonbols Aurora

NHSB2010095
Rosaceae Leonurus

DLZB11889
Aaron v Equitania

NHSB1699101
Rosaceae Eglanteria

S26184/96 RB
Lejonbols Peggy Sue

S56657/93 RB
Remröd's Midnight Mon Repos

S24002/90 RB
Leowalds Xenia Von Lejonhufvud