Mumin-kullen/Litter  

3 x                    4 x   

Alla valpar är sålda och har flyttat till sina familjer!

På Ella-dagen födde Ella sina 8 små älsklingar.

                                      Ella                                         Troll                                            

 

Fairytroll's No III Dedicato Mozart         Gep's Big bear's Herethereeverywher

                                                 Hd: AA Ed: Ua MH ok Öga Ua                                   Hd: B  Ed:Ua, MH ok Öga Ua                                                 

Ellas sida       &    Trolls  Sida

Trolls tidigare valpar

                   inavelsgrad: %                          

     Valp

Fairytroll's NoIII Dedicato Mozart

Infinito Sulle Orme Di Antigua

Con-cordelias Serenade

Gep's Big Bear's Herethereeverywher

Guldfaxes Euroman Emigrant

Gep's Big bear's Her Majesty

6 ½ Vecka / Week

Snusmumrik har flyttat till Kim & Johanna i Stockholm, han heter "Castor"

Hemulen flyttar till Anita i Svenljunga och kallas "Oliwer"

Too-Ticki flyttar till Danmark kallas numera för Walther och förgyller tillvaron hos Bente & Andreas Pederson.

Hattifnatt hämtades av lyckligaste matten i världen, Victoria och Hattifnatt bor i Halmstad

Mårran bor numera med Gunilla & Peder i Särö, hennes namn är "Milda"

Lilla piggelina Filifjonkan kallas Vilda och lever numera i Lerberget med Thea och familj

 Lilla My eller "Myhra", ägs av oss men bor lyckligt lottad hos Mariana & Anders o Svenljunga

5 ½ Vecka / Week

 

Fairytroll's Snusmumrik " Castor"

Fairytroll's Hattifnatt " hattifnatt"

Fairytroll's Hemulen  "Oliwer"

Fairytroll's Too-Tikki / TILL SALU   /   FOR SALE

Fairytroll's Mårran  " Milda"

Fairytroll's Filifjonka  " Vilda"

Fairytroll's Lilla My  " Myhra"

4 veckor

Orange tik                                                      Röd tik

Gul tik                                                             Blå hane

Grön hane                                             Ljusblå hane

Brun hane

Stamtavla / Pedigree

Kön/ Sex Födelsevikt   2 veckor   3 veckor   4 veckor   5 veckor   6 veckor   7 veckor   8 veckor  Namn/Name
Female / Tik  400gram                
Female / Tik  550 gram                
Female / Tik  420 gram                
Male/ Hane  500 gram                
Male/ Hane  600 gram                
Male/ Hane  510 gram                
Male/ Hane  500 gram                

Dagbok:

22 Mars

Idag har du varit ute i 10 minuter, det var lagom populärt ( Läs inte), Igår kväll lyckades en av valparna rymma från hagen så det blev till att höja upp ingångarna där Ella hoppar i. Nu är det rymningssäkert ett tag till=). Dom är helt ljuvliga , alldeles runda som nallebjörnar i huvudet. Favorit maten är fortfarande att dia på mamma såklart men nu får det getmjölk efter varannan tutt och uppblött torrföder efter varannat. Alla valparna är jättebra i magen och de är nu avmaskade för 2:a gången. Jag undrar hur i hela friden jag skall lyckas välja en av valparna, de är så fina allihop. Titta och njut!

18 Mars

Valparna blir 4 veckor imorgon, så underbara och trevliga. Dom har fullt upp med sina leksaker, sin mamma och att kissa på de rena filtarna så snart de är bytta. Dom har börjat få prova mat nu, men mammas och getmjölken är ändå godast. Dom börjar ju bli sociala och älskar när man sitter i lådan och klappar på dom. Junia har varit och pussat på dem och den lilla Orange flickan satt bara och tittade på henne. Bilder på detta kommer i Junias kennelskola senare. Nu börjar valpköpare droppa in för att träffa sina blivande familjemedlemmar. Vi vet såklart inte ännu vilken valp som skall till vem, de måste få sina personligheter först så att det passar så perfekt de kan=).

11 Mars

Imorgon fyller de små söta trollen 3 veckor, idag har dom fått flytta ut från sovrummet till vardagsrummet, nu kommer ju tiden när de har lite utbyte av människor och allt som vi har för oss. Gjorde hagen en aning större så att de har möjlighet att gå undan och kissa, dom är ju renliga och det underlättar ju en hel del om dom har yta att röra sig på. Igår kväll fick dom lite varm getmjölk efter att dom diat, gjorde susen eftersom dom sov ända till 4 imorse. Dom små ser riktigt trevliga ut och man kan ana vad som kamma skall=). Vi har ett par valpar som inte är tingade ännu, lite sugen?

 

8 Mars

Dom små mumintrollen växer så det knakar, klorna är klippta för andra gången och de är avmaskade för första gången. Alla har öppnat sina ögon och de hör nu vilket innebär att så fort vi rör oss i deras närhet är de inte sena med att göra sig hörda. Dom är nu 2½ vecka gamla och bilderna är ifrån 2 veckor. Vi har några valpar som inte är bokade, dom är leveransklara helgen inför påsk =)

2 Mars

Knattarna växer och frodas. Försöker hitta ögon som öppnas men det är inte lätt om jag inte skall störa dom små liven. De är idag 11 dagar.

28 Februari

Idag är valparna 9 dygn och Ella mår förträffligt bra. Stefan har haft hand om allt i helgen då jag varit på utbildning. Har lärt mig oerhört mycket  som jag önskar jag hade vetat innan jag startade kennel, men bättre sent än aldrig. Detta är en av anledningarna till att jag inte kommer väga valparna förrän de är 2 veckor. De har vuxit och är runda om magarna. De sover om natten och Ella är helt fantastisk som klarar allt själv trots att jag innan gjort misstaget att hjälpa henne. Nu vet jag bättre men nya vanor skall skapas och det blir inte lätt. Vill tacka L8 för trevligt sällskap i helgen, en uppfödare som har hållit på i 30 år och går på kurs visade alla andra hur stor ödmjukhet hon har som vågar lära sig nya saker, var stolt över den egenskapen=). Tack familjen som tog hand om allt när jag var borta.

24 Februari

Allt frid & fröjd i lådan, har nog aldrig varit med om lugnare valpar. kan ju såklart ha att göra med att Ella är duktig men det har liksom inte hjälp innan =). Lugnet före stormen?

21 Februari

Den lilla lila dockan finns inte hos Ella mer =(.. Sov gott lilla vän..Tack till veterinär Johanna som tog dig tiden att hjälpa den lilla skruttan över till andra sidan. Dom andra valparna mår förträffligt och Ella likaså, hon pysslar med de små som mest äter, sover och bajsar.

20 Februari

Igår natt vaknade jag av ett en valp skrek, halv 3 hade Ella fött en dotter helt utan föraning. halv 4 hade ytterligare 3 kommit så 4 valpar på 1 timma. Sedan vilade hon under morgonen och förmiddagen. valparna kom för tidigt och då kan det ju ta en tid innan alla är redo för nedkomst=). Runt halv 2 började hon krysta men det kom ingen bebis, det som kändes längst inne var en liten tass men inget mer. stimulerade henne till att krysta för att försöka få tag i bebisen och hjälpa den ut. men det kändes inget mer än detta lilla ben. Fattade beslutet att ta in henne till veterinär för att se om de kunde men de klarade inte heller att hjälpa den ut, detta ledde till akut snitt vilket ju är den sista utvägen men nu var det nödvändigt för Ellas skull. Totalt 10 valpar fanns i hennes fina mage, den som inte kom ut låg dubbelvikt och var död. En annan var också dör men idag ligger hon med 4 döttrar och 4 söner och är en lugn och harmonisk mamma. Hon är såklart trött och har ont men hon är en helt fantastiskt foglig och trygg tik. Tack Ella & Troll för berikningen med 8 rejäla trollungar =), tack Anna med familj för hjälpen igår, tack Stefan min älskling och min Frida, till L8 och till alla er som Grattat oss, det känns fantastiskt fint att ni finns<3 Ella hade namnsdag idag <3

17 Februari

57 dygn har passerat, Ella börjar bli rastlös om natten, tvättar sig mycket och bäddar en del. Hoppas hon håller sig ett par dagar till iallafall.

3 Februari

6 Veckor, och Ella växer som hon skall. Hon tar sig friheter som att ligga i mattes säng. Hon har vuxit till 91 cm i omfång från 72 vid 3:e veckan, kan ju inte vara annat än valpar i den magen=), lite nya bilder på Mamma Ella & Pappa Troll

 

26 / 1

5 veckor idag, under 9 dygn har Ella vuxit hela 9 cm runt magen, det ser iallafall lovande ut ;-). Matte Anna berättar att hon sover mest hela tiden. Hoppas på nya mätningar under kvällen. Det skall bli så skoj att se dessa valpar, Troll som snart är 9 år har ju lämnat fantastiskt vackra valpar. Han är pappa till Zolo's kull, Lewa's kull och Yaya's kull. Dom är friska hela bunten och visst är det ett plus att en gammal gubbe kan para eftersom man faktiskt haft möjligheten att utvärdera det han tidigare lämnat.

18 / 1

snart 4 veckor sedan Ella & Troll parades, om vi skall gissa nu så tror vi att hon väntar Trollungar ;-)