Informationssida till våra valpköpare & Fodervärdar

Här kommer vi att skriva ut sånt som kan vara bra för er att veta, här kommer även framtida valpträffar att informeras om.

Bilder från våra Valpträffar klicka

Gå med i våran grupp på Facebook

Kennel fairytrolls

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/group.php?gid=126795597330489

Forum för Fairytroll's Valpköpare

Vi kan varmt rekommendera:

Film från Promenaden

http://tv.expressen.se/gt/1.2655810/lejonhundar-pa-rad-i-genom-stan

Kennelträffen 2011

30 Oktober kl. 11-15

Noas ark i Onsala

anmäl och boka redan nu!

Missa inte nästa träff för medlemmar i Svenska Leonbergerklubben! Håll utkik på www.slbk.com & Lokalombud Västra Götaland, där finns all info du behöver för att du skall slippa gå miste om allt skoj vi har=).

 

24 April 2011

Leonbergerträff igen, 28 leonberger kom till stadspromenaden och ett soligt Göteborg.

6 Februari 2011

Leonbergerträff i Leonbergerklubbens regi. Lokalombud för Västra Götaland arrangerar en träff för alla leonbergerägare. Träffas vid Shell i Fjärås kl. 11.45, sedan kör vi upp i skogen och tar en härlig tur till 1600-tals byn Äskhult. Medtag fika och ett glatt humör =), meddela gärna om du kommer så att vi vet vilka vi väntar in vid shell.

Kennel Träff 2010

Söndagen den 26 September 12.00-17.00 ca.

Meddela om ni kommer så att jag planera plats!

Gärna via mail eller genom Facebookgruppen kennel Fairytrolls!

 

Kennelträffen 2009

Nu är årets lyckade dag över, för lyckad är det rätta ordet. I 2 hela dagar har vi träffats under trevliga omständigheter och förutom er trevliga valpköpare /fodervärdar så vill jag tacka er som hjälpte till att göra helgen. Tack till Lena som klurade ihop en FÖR svår poängpromenad. Stort tack även till Cattis som höll i lydnaden och svarade på frågor som alla hade. Yvonne som hade ringträningen och på ett proffsigt sätt lärde mina gäster hur man visade hund. Hon hade dessutom tryckt upp ett kompendium som delades ut. Stort Tack!  Idag hade vi en utställning där Domare var Alf Andersson, han bedömde med öppen kritik och det var mycket givande för både hundar och Människor att delta. Jag var ringsekreterare och de var NOG lätt....hrmf....fattar inte hur dom riktiga hinner med=). Bilder är tagna och kommer ut efter hand, håll utkik...och återigen till er alla ett varmt stort tack för att ni kom och tillbringade helgen med oss på kennel Fairytroll's <3<3<3<3<3<3

Kennelträffen 25 och 26 Juli startar kl. 11 båda dagarna.

Adress: Kungsbacka Brukshundklubb Höglanda 38 i Kungsbacka

Ta med vad du vill grilla och dricka så fixar vi resten!

KENNELTRÄFF 2009

Den 25 och 26 Juli befinner vi oss på kungsbacka brukshundklubb för att träffas, prata, mingla, klappa hundar, träna och få svar på era frågor=)

På Lördagen kommer 2 huvudingredienser att ingå som att snälla Cattis kommer att hålla i Lydnadsträning och svara er på frågor om div. problem som uppstår mellan dig och din hund osv. Samma dag kommer vi att hålla i ringträning och lite tips om hur du visar din hund på bästa sätt. Lite pälsvård , kloklipp, tassar och öron mm. mm... det kommer att finnas grillar på platsen och vi avslutar Lördagen med att grilla tillsammans. var och en tar med eget kött/korv samt dricka så vi står för sallad och bröd mm.

Under söndagen kommer vi att arrangera en lite utställning med inhyrd domare så att ni tillsammans mer eran hund kan prova det ni tränat på under lördagen. Det kommer att delas ut priser och vi hoppas på trevligt väder. Vi återkommer med exakta start- och slut tider inom kort, men planen är att ni som reser långt bara skall behöva övernatta en natt. Vi hoppas att många kommer att delta denna helg och att vi får nöjet att träffa er och eran hund, dessa träffar brukar vara omtyckta av de flesta och hundarna brukar vara medvetslösa efter. Kan du bara närvara en av dagarna så meddela det, om du planerar att komma så behöver vi veta det nu eller iallafall senast nästa vecka, ring eller skicka ett mail om du vet att du är en av dem som ännu inte svarat om du kommer eller ej. ha det gott så ses vi förhoppningsvis snart!

Kramar Maria & Stefan

 

OBS OBS OBS!!!!!

Nu är det hög tid att du planerar in kennelträffen helgen 25-26 Juli. Jag är mycket tacksam om du svarar snarast så att jag vet hur många som kommer från er. Lättare för mig att planera helgen när jag vet hur många vi blir. Träffen kommer att pågå i 2 dagar på Kungsbacka brukshundklubb. Där finns möjlighet att ställa upp husvagn mm. för er som behöver sova kvar finns flera trevliga vandrarhem runt omkring Kungsbacka, Maila om du vill veta mer om detta.Vid få anmälningar kan platsen komma att ändras! Denna träffen är till för alla valpköpare från alla kullar, Fodervärdar och kommande valpköpare.

//Maria & Stefan

 

Nu är det fritt fram att röntga era Gnomi troll , Elsa i Norge är röntgad med resultat B , grattis Wenche=).

Glöm inte röntga Höfter och armbågar!

Onsdag den 29/4 startar ring & socialträningen i Kungsbacka, den är gratis och ingen föranmälan krävs. Plats: bakom Bowlinghallen kl. 18:30

Lewa, Humla & Yaya har genomfört sina MH test med resultat GK.

Fairytroll's infobrev är på gång i din mailbox, om du inte fått det innan Påsk så skicka din mailadress!!

Stor Kennelträff inplanerad 25 & 26 Juli

mer info kommer......

 

Stort Grattis till alla Gorakiki troll som är röntgade med ypperligt resultat både fram och bak!

Den 29 April startar ring och socialträningen i Kungsbacka igen, 5 ggr och det är kostnadsfritt!

 

 

19 december 2008

Julen står för dörren och det är en hektiskt tid vi går till mötes. Jag har mailat runt infobrevet till er som gett mig er mailadress, för er valpköpare som inte gjort det, maila mig så ni kan ta del av det som händer=)

Gorakiki -kullen har nu blivit 18 Månader och det är dags att röntga höfter och armbågar, för er som bor runt Göteborg kan jag tipsa om Maths Lindberg Husdjurshälsan 031-894090

Meddela mig gärna så jag kan ha lite koll. Än så länge Grosso är Hd, Ad och Öga Ua, samt Homer som röntgade innan 18 månader och har då preliminärt resultat Hd & Ad Ua=),  grattis till er båda...

Vi vill passa på att önska er gamla som nya valpköpare en oerhört fin jul och ett suveränt bra 2009!

Tips till er.....men skynda att anmäla..

VARFÖR GÖR HUNDEN SÅ MED DAVID SELLIN

När: 28 september

Tid: kl. 13.00 - 18.00

Var: Medborgarhuset i Tvååker 2:a våningen

Kostnad: 150:- betalas på plats (Fika ingår i priset)

Anmälan senast 22 september till:

Lars-Erik Jansson tel: 0345 - 715 41  Arr: Hkk

Trollträff.

Dags för en stor träff med alla Trollen från Fairytroll's. Speciellt inbjuden gäst är Gina från Gep's Big bear's kennel som är vansinnigt duktig på problemlösning och ledarskap.

Gina skall visa lite ledarskapsövningar samt besvara frågor ni har. Jag fixar nåt lämpligt att tugga på.

Ni är välkomna Fredagen den 11 Juli mellan kl. 16-19 och jag behöver veta vilka som kommer, skicka gärna ett mail och berätta att du är en av dem som såklart kommer hit på Trollträffen=), givetvis är våra fodervärdar välkomna också=)

de som tackat ja till träffen hittills är: ( och vart är alla tjejerna?)

Olog-Hai-kullen: Malte, Ramos,Tor,Zingo

Gnomi.kullen: Elmer,Leon,Leia,Lufsen,Ella

Gorakiki.kullen: Grosso , Aragon, Humla, Homer,Azlan

Trollungarna: Alfons, Zolo, Bamse

Indianstammar:

Väl mött / Maria & Stefan

 

Grattis alla "trollungarna" som blir 3 år idag 4 Maj, det firar vi med att hedra er på månadens trollsida=)

Påminner er igen om ringträningen i Kungsbacka startat. Ingen anmälan och det är gratis. Bakom bowlinghallen onsdagar 18.30.

22 April

Leonbergertik på 2 år önskar få bo hos fodervärd omgående, jag önskar helst att hon kommer till någon som vi redan har kontakt med i en eller annan form. ring för mer info.

19 April

Onsdagen den 23 April startar ring & socialträningen i kungsbacka!

14 April

Våren är här, äntligen efter denna regniga och blåsiga vinter. Vi har ju som de flesta vet haft fullt upp med valpar under en lång tid vilket medfört att träffar och annat har fått vänta. Nu är det tomt i huset och de stora får all uppmärksamhet själva. Jag har sagt tidigare att jag saknar många mail-adresser till er då de gick i graven med min gamla data. Jag ber er att maila era adresser till er så att jag kan skicka ev. info till er( gäller främst Gorakiki-kullen, Gnomikullen och Olog-Hai). Jag planerar att ha en stor valpträff i vår/sommar och försöker klura ut nåt extra, finns förslag tages det tacksamt emot. Nästa månads troll kommer jag att tillägna Trollungarna som blir 3 år den 4 Maj. Jag skriver ihop lite och finns det foto så tar jag gärna emot dem=).

20 Januari kl. 11.00

Cicci och några till är gulliga och arrangerar en:

söndagspromenad den 20/1 klockan 11.00 i Nödinge. Kör 45:an mot Karlstad. Förbi Bohus. Höger vid rödljus vid Alekrossen. Kör upp mot Gokartbanan och på vägen dit ska vi försöka synas på vänster sida.
 
Medtag; Penna, Stövlar och kläder efter väder samt mastig matsäck. Vi tänkte grilla halvvägs så engångsgrill är bra om man vill......
 
Vi går inte om det ösregnar eller är orkan. Ingen föranmälan.

Jag kommer tyvärr inte kunna gå med men jag rekommenderar det varmt, det är dessutom kul för den som hittar på ifall folk kommer, det innebär ju fler träffar med vackra leonberger=)

 

 

Valpträff för Gorakiki-kullen 15 December

(Mellan kl.13-15)

Vi har planerat in en valpträff för valpköpare från Gorakiki-kullen.

Pga. datakrasch så har jag förlorat  fler av era E-postadresser.

Vore tacksam om ni meddelar mig via mail så jag vet hur många som kommer.

 

VARMT VÄLKOMNA!!

 

Tack till Aragon och Ebbas familjer som kom med gott humör och visade upp era fina hundar på Åby idag.

Tusen tack!

 

15 Oktober 2007

Hej på er alla mina härliga valpköpare. Sommaren är över och hösten är här med sina fina färger. Vill påminna om den lilla utställningen på Åby i Göteborg den 2 December, perfekt att öva de små trollen på. Anmälan går ut 6 november,( mer info i hundsport), eller ring om ni vill ha hjälp hur man anmäler. Jag skall dit och öva med Ebba, Yaya & Eddie och det är såklart kul om ni kommer dit med era små också. Jag håller på att försöka få till en valpträff inom kort där vi skulle kunna öva lite inför utställningen , mer om det inom kort. Just nu väntar vi valpar och det är lite att pyssla med innan de små anländer. Det blir en "Gnomi-kull" Gnomi är Italiens trollfigur och vad passar väl bättre än det när farsan är en äkta Italienare=).

Hej på er allihopa. Hoppas att sommaren varit bra trots vädret.Vill nu vidarebefordra en inbjudan till alla er som har hund från oss. På lördag den 25/8 fr. 14.00 hålls det stor avskedsfest hos Doris. För er som har vuxna hundar med vill jag att de stora är kopplade då det kommer finnas en del valpar med på festen. Det blir mat och dryck så ta med lite sol och ett gott humör. Maila mig och lämna svar så snart det bara går.

Kram Maria

OBS!

Under v. 27 och 28 kommer vi att ha begränsat besök. Ring eller maila och tala om vilken av tiderna som passar er  bäst ,då slipper alla komma samtidigt. För er som vill vara garanterad en valp ber jag ta med handpenningen. När den är erlagd så är du garanterad en valp ur Gorakiki-kullen=)

Tider det går bra att komma och tinga valp under v 27.

Tisdagen 3 Juli mellan kl.16-18

Torsdagen 5 Juli mellan kl.15-17

Söndagen 8 juli mellan kl.15-18

Vi hälsar er hjärtligt välkomna dessa tider!

Till helgen 31 Juni & Eftermiddagen 1 Juli kan ni som vill tinga valp komma och hälsa på, slå gärna en signal innan eller dyk bara upp. Är det någon som bokat valp och ångrat sig så vill jag veta det snarast, ring eller maila.

Vi ses i helgen!//Maria

Nu i sommar flyttar Doris med sin familj till Toscana i Italien, därför vill dom ses innan och fira

Trollkullen som blir 2 år i maj, det blir födelsedagsparty hos Doris i Fjärås.

Den 1 maj. Boka in det!

Vi önskar er alla en härlig alla hjärtans dag.

 

Har ni nya bilder på era hundar så skicka dom gärna=)

Glöm inte boka tid för Hd / Ad röntgen

 

Vi önskar alla våra valpköpare en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År!

MISSA INTE DETTA!!!!

Obs!!!! Anmälan till utställningen My Dog i Göteborg den 4 och 5 januari! Sista anmälningsdag via plusgirot 28 november. Internetanmälan 4 December. Vill du ha hjälp att visa din hund så hör av dig till mig så snart du kan./ Maria

2006-11-06 Det är snart dax att anmäla era hundar till Skk utställning i Göteborg som går av stapeln i början av januari, är du intresserad av att ställa ut din hund så anmäl dit!

2006-11-06 Trollungarna har nu blivit 18 månader och nu kan ni börja röntga höfter och armbågar. Ring runt och kolla upp priser, det skiljer ganska mycket! Ibland kan man få rabatt om man går ihop några stycken , så ett tips är att ni kontaktar varandra ang. detta.